Motivul REAL pentru care ne plac florile

Motivul REAL pentru care ne plac florile

Ne place să dăm flori. În fiecare cultură, în fiecare țară și în fiecare generație, am făcut întotdeauna așa ceva, cât mai departe de oamenii de știință. În timp ce civilizațiile antice s-ar putea să nu fi fost atât de preocupate de aniversări și de sărbători, ei au început încă să cultive culturi de flori cu mii de ani în urmă. Unii oameni de știință au încercat să argumenteze că adorarea noastră actuală pentru darurile florale este pur societară - îi iubim pentru că ar trebui să o facem, dar cei care se concentrează pe psihologia comportamentală au ajuns să realizeze că ceva se întâmplă când florile sunt prezente.

Florile generează cu adevărat fericirea

Toată lumea are un zâmbet "fals" pe care îl fac pentru a fi politicos și pentru egoițe nerușinate și suntem atât de înzestrați de faptul că nu întotdeauna înțelegem că o facem, dar un adevărat zâmbet este ceva cu totul altfel. Oamenii de știință se referă la acest lucru ca la un "zâmbet al Duchenne" și implică reflexe involuntare. Colțurile gurii unei persoane se întorc în sus, obrajii lor se ridică și ochii se îngustează, provocând mici colțuri sau riduri la colțuri. Când psihologii de la Rutgers au început să descopere modul în care oamenii răspundeau la primirea de flori, zâmbetul Duchenne era un indicator cheie pe care îl căutau. Rezultatele au fost publicate în Jurnalul de Psihologie Evolutivă și au concluzionat că aproape toată lumea răspunde la flori cu un zâmbet al Duchenne. Poate cel mai interesant, atât bărbații cât și femeile au fost testate și rezultatele au fost universale. Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că, pe lângă zâmbetele adevărate, cei care primesc flori devin mai calmi și mai angajați, arătând semne sociale de interes, apropiindu-se de dătător și întorcându-și capul în lateral. Țineți cont de faptul că destinatarii nu au știut nici măcar donații din studiu. Un grup a fost pur și simplu norocos să intre pe un lift cu cercetătorii și celălalt grup înscris într-un studiu despre starea de spirit.

Florile reduc stresul și anxietatea

Studiul despre stări de spirit a fost deschis doar femeilor, deoarece cercetătorii au stabilit că sunt mult mai susceptibili de a fi deschisi și cinstiți în ceea ce privește schimbările în emoțiile lor și au fost mult mai probabil să fie expresivi faciali. Femeile au fost împărțite în trei grupe și o livrare de flori, o lumânare sau un fruct a fost livrat la domiciliu. Ei au fost intervievați de mai multe ori după aceea și, deși intensitatea emoțiilor sa diminuat cu interviurile ulterioare pentru toți destinatarii, cei care au primit florile în general au fost singurii care au raportat o creștere a emoțiilor pozitive.

Florile au un efect de fluture

Știm cu toții că starea de spirit este contagioasă, motiv pentru care cei care primesc flori răspândesc această bucurie altora pe parcursul zilei. Cu toate acestea, în studiul în care femeile au primit flori la domiciliu, cercetătorii au remarcat că acest cadou a fost mai probabil să fie plasat într-o zonă comunitară a casei, cum ar fi o bucătărie, o sufragerie sau o cameră de zi. Aceasta înseamnă că toată lumea din gospodărie a beneficiat de darul și a avut mai multe emoții pozitive.

Florile vă fac mai atractive

Un alt psiholog de la Université de Bretagne a susținut câteva studii interesante. În prima, a recrutat un grup de femei pentru a viziona un videoclip despre un bărbat care vorbea despre mâncare. Jumătate dintre femei se așezară într-o cameră cu trei vase goale, iar cealaltă jumătate se așezase într-o cameră cu trei vase pline de flori. La sfârșitul videoclipului, femeile au fost rugate să evalueze atractivitatea bărbatului. Credeți sau nu, era mai atrăgător pentru femeile care locuiau într-o cameră cu flori. Psihologul a încercat mai târziu un test similar, dar a adus femeile într-o sală de așteptare cu un bărbat. Din nou, jumătate din camere aveau flori și jumătate nu. Omul le-a cerut femeilor numerele lor de telefon, iar 80% dintre ele se supuneau în cameră cu flori, în timp ce doar 50% au făcut-o în cameră fără. Psihologul a condus un al treilea test, dar de data aceasta a pus omul într-un mall. Treaba lui era să se apropie de femeile care călătoresc singure și să ceară numerele lor de telefon în fața a trei tipuri diferite de magazine; un magazin de pantofi, o brutărie și un magazin de flori. În fața magazinului de încălțăminte, doar 11,5% din femei erau dispuse să se despartă de cifrele lor, iar brutăria nu a fost mult mai bună, cu 15,5% de acord, dar în fața magazinului de flori a reușit 24% timp.

Încă nu știm ce anume determină oamenii să se comporte diferit atunci când sunt prezente flori, dar este clar că o fac. Indiferent dacă căutați să luminați ziua cuiva sau să faceți o impresie bună, trimiterea unui buchet de flori este calea încercată și adevărată.

Leave your reply

*
**Not Published
*Site url with http://
*
Product successfully added to the product comparison!